Nu știu altele cum sunt, dar eu fac ce fac și din când în când mă întorc la leacurile băbești, pe care le știu de la mama, care le știe de la bunica, care le știa de pe vremea când nu erau creme de sute de euro, și singură sursă de sănătate și frumusețe era grădină sau plafarul.
Deși dulăpiorul din baie și noptieră abundă de creme și sticlute, nu renunț la micile trucuri simple și cu efect imediat. Un mic ritual de frumusețe, aplicat din când, cu valențe de home spa autohton, mă ajută mereu să mă simț mai bine și să mă relaxez în același timp.
Iată cele mai eficiente leacuri băbești pentru frumusețe:
Plicutele de ceai de musețel, puse în frigider la rece după ce sunt scoase din ceai, și apoi aplicate pe pleoape, fac adevărate minuni pentru estomparea cearcănelor.
Cel mai bun gomaj este zațul de cafea, ideal pentru masaj anticelulitic. Din păcate are efecte dăunătoare asupra căzii. Nu uitați să puneți sită că să nu se infunde cadă, și țineți aproape un bidon de CIF că să curățați cada după duș. Pentru față, puteți încerca un gomaj cu zahăr brun sau cu mălai.
Pentru călcâie aspre – coaja de la o lămâie. După ce stoarceți zeamă de la lămâie pentru salată sau limonadă, păstrați coajă într-o pungă în frigider (nu mai mult de 2 zile totuși). Cand aproape ați terminat dușul, frecati bine călcâiele cu coajă de lămâie.
Uleiul de migdale – hidratant, demachiant, anticearcăn, antivergeturi. Poate o să vi se pâră scump, dar eu am cumpărat o sticluța de ulei acum câteva luni, folosesc aproape zilnic pentru față și nu am consumat încă jumătate din sticluța. După demachiere pun câteva picături pe un disc demachiat și curăț pielea din jurul ochilor. Nu clătesc după. Îl mai amestec din când în când cu cremă de corp, pentru un plus de hidratare. Îl găsiți la Plafar sau în magazinele de produse naturale.
Uleiul de argan și uleiul de măsline – un păr sănătos care strălucește. Amestec puțin ulei de măsline cu ulei de argan, îl încălzesc la cuptorul cu microunde, apoi îl aplic pe vârfuri, cu jumătate de oră înainte de a intră la dush. Apoi spăl cu șampon și clătesc din abundență.
Ulei de măsline pentru hidratarea pielii – pentru că iarna pielea de pe mâini mi se usucă foarte tare, mă dau seară cu ulei de măsline pă mâini, după care îmi pun o pereche de șosete din bumbac în loc de mănuși. A două zi dimineață pielea e perfect hidratata și catifelată.
Voi ce mici secrete aveți, care dau întotdeauna rezultate?
Leave a Reply