In ultima vreme mă atrage din ce în ce mai mult ideea de blogging de parenting, și pentru că vreau să învăț și să aflu cât mai multe despre acest domeniu, am început să particip la evenimente pe astfel de teme. Primul de acest fel a fost Social Media for Parents, organizat pentru parintii bloggeri si a adus la un loc agentii de PR si bloggeri.
Mi-a plăcut mult de tot acest eveniment și din punct de vedere al organizării, și al subiectelor dezbătute, așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi impresiile mele.
Evenimentul a fost structurat în doua părți: dezbateri pe teme de parenting și discuții despre promovarea blogurilor.
În prima parte au vorbit specialiști din diverse domenii, și mie mi s-au părut foarte interesante temele abordate. Relevanța acestor teme cred că depinde de problemele cu care se confruntă fiecare acasă cu copii lui, sau de dilemele pe care le are, dar din toate subiectele atinse cred că fiecare părinte aaflat sfaturi utile pe care să le aplice în relația cu copilul lui.
Prima prezentare a fost ținută de Mihaela Bilic, medic nutriționist care ne-a povestit despre nutriția copiilor. Ca mamă de copil care nu este foarte mâncăcios, am sorbit cu interes fiecare cuvânt spus de Mihaela, și mi-am notat câteva idei pe care sper să nu le uit prea curând:
- Să lași copilul să mănânce de foame și până se satură
- Copilul știe cel mai bine când și cât să mănânce
- Un copil sănătos mănâncă de foame
- Pentru copii joaca este mai importantă decât masa
- Nu lăsa gustarea să se transfore în ronțăială
- Chiar dacă este slăbuț, important este să fie activ și plin de energie.
Ultima idee trebuie să o printez și o să lipesc peste tot prin bucătărie, ca să nu mă mai apuce nervii data următoare când nu are chef să mănânce.
Dupa Mihaela a vorbit Oana Moraru, Consultant educațional Vocea Parinților. Oana a vorbit despre educația copiilor, despre sistemul de învățământ din România, despre cum influențează ceea ce facem noi ca părinți, comportamentul copiilor. Mi-a plăcut atât de mult ce ne-a povestit Oana, încât aș fi căutat-o să o iau acasă și să o pun să îmi vorbească o săptămână:
- despre felul în care trebuie să le creăm mecanisme de găndire copiilor, în loc să îi învâțăm lucruri
- despre energia minții și satisfacția pe care o simțim când depășim un obstacol metal
- despre ferestrele de oportunitate, si vârstele la care apar
- despre cum putem dezvolta răbdarea și atenția copiilor prin activități simple
- despre explozia de informații la care sunt supuși copii noștri
- despre efectele pe care îl poate avea asupra copiilor comfortul excesiv (sau cocoloșirea) pe care încercăm să i le oferim
Apoi pe scenă a urcat Mihaela Rețegan, creatoarea fenomenului Gașca Zurli, care ne-a vorbit despre joacă și despre cum putem transforma activitățile de rutină în joacă. E greu dimineața să trezești copii, să tragi de ei să se spele, să mănânce, să se îmbrace, să îi scoți pe ușă? Transformă totul în joacă! Pune-ți o strecurătoare pe cap, caută o lingură de lemn și o cratiță și dă deșteptarea! Numără ritmul în timp ce copii se spală, se îmbracă. Deja sună mai haios, nu? Și mie mi s-a părut o idee bună. Prezentarea ei s-a încheiat în cel mai Zurli mod în care se putea încheia, și cred că Mark ar fi leșinat de plăcere să vadă cum atât de mulți oameni au strigat și au dansat pe versurile cântecelului “Am o căsuță mică”. Mie mi-a ridicat energia mai bine decât ceașca de cafea de dimineață.
Apoi au urmat doua prezentări cu teme medicale, una despre homeoterapie si una a psihoterapeutului Gaspar Gyorgy. El a vorbit despre atașamentul copiilor, forme de atașament și impactul asupra emoțiilor copiilor.
În partea a doua a evenimentului s-a discutat despre branding și blogging și au fost prezentări ale câtorva părinți bloggeri cunoscuți: Prințesa Urbană, Maria Coman, Tilly Niculae, Ana Maria Mitrus. Ei au împărtășit din experiența lor, cum au făcut și ce fac ca să fie citiți, cum reușesc să împace viața de părinte și cea de blogger, ce îi inspiră, ce îi face să meargă mai departe.
După prânz a urmat sesiunea de blogging, în care au stat față în față reprezentanți ai agențiilor: Ana Brezeanu (Parenting Ads), Monica Jitariuc (MSL Group The Practice) și bloggeri Miruna Ioani , Dan Cruceru, Daniel Osmanovici, și Emma Zeicescu. Subiectele au fost foarte interesante, dar mi-ar fi plăcut să fie mai mulți bloggeri care nu sunt persoane publice, pentru că atunci când ai o carieră de televiziune în spate, traficul și succesul pe blog vin din popularitate. În plus, agențiile află mai repede când o vedetă îsi face blog și uneori bloggeri cu trafic mai bun sunt mai puțin vizibili decât cei deja cunoscuți de pe sticlă.
Cu ce am rămas de la acest eveniment? Am cunoscut oameni frumoși, interesați de creșterea și educația copiilor lor, majoritatea fac acest lucru din dorința de a învâța cât mai multe pentru și împreună cu copii lor. Toți fac lucrul asta din pasiune, fie că este vorba despre job full time, fie că este un hobby și iau treaba asta în serios.
Îmi pare extrem de bine că am avut ocazia să particip la acest eveniment și sper să nu îl ratez nici la anul. Dacă vreți să aflați mai multe despre eveniment, puteți să urmariți înregistrarea video a evenimentului aici.
Leave a Reply