V-am mai povestit și cu alte ocazii, că una din activitățile favorite ale lui Mark, este să lipească autocolante și de aceea am cumpărat de câte ori am avut ocazia, cărți cu activități. Nu mi-am dat seama când s-au adunat atât de multe, până de curănd când am făcut ordine la el în dulap, și le-am organizat pe categorii.
- Cărțile cu povești. Deși a terminat de mult de lipit autocolantele, aceste cărți le folosim în continuare, ca să citim povești. Pe lângă faptul că aceste cărți îl ajută să își dezvolte atenția la detalii, ne-au ajutat foarte mult și pentu îmbogățirea vocabularului, pentru că de fiecare dată învăța și numele obiectului sau personajului pe care îl lipea.
2. Cărți cu activități multiple. Spre deosebire de cele cu povești, unde putea să se joace singur, la aceste cărți este nevoie de ajutorul unul adult care să îi explice copilului ce trebuie să facă. Unele activități presupun să facă asocieri, să coloreze diverse obiecte, să numere, să recunoască forme sau culori. Preferata lui Mark a fost cartea de la Corint, care are o grafică foarte frumoasă. Uneori ne plictiseam noi de făcut fișe cu activități, și el tot mai voia să continuăm. Începusem să bănuim că avem un mic tocilar în casă 🙂
3. Cărțile cu noțiuni: forme, antonime, numere. I-au plăcut foarte mult, și le-a făcut imediat. Norocul meu că am fost prevăzătoare și i le-am dat pe rând, altfel le-ar fi terminat în prima seară. Nu sunt foarte groase, au căteva pagini fiecare, dar grafica este foarte frumoasă. Acum le deschide din când în când și verifică dacă a făcut bine. Le-am cumpărat de la Bookfest, de la Editura ABC.
4. Cartea Funny Faces și cartea de răzuit cu moneda – le-am pus în aceeași categorie pentru că ambele ne-au ținut companie în tren pe drum spre munte. Cu cartea Funny Faces am creat personaje haioase și autentice, iar cea de răzuit cu moneda ne-a antrenat răbdarea și dexteritatea.
5. Puzzle-uri cu rama – inițial am crezut că sunt prea grele pentru 2 ani și 10 luni, dar pentru că și-a dorit foarte mult să îl cumpărăm pe cel cu Fulger și Bucșă, am cedat. Spre surprinderea mea, chiar a reușit să îl facă, și apoi am mai cumpărat și altele. Am avut zile în care am făcut și de câteva zeci de ori un puzzle, dar ce mai contează când copilului îi face plăcere? Mai multe modele găsiți aici.
Voi ce activitati preferate aveti?
Leave a Reply