Când vrei să faci performanță într-un domeniu, trebuie să înveți continuu de la cei mai pricepuți. Scriu de mult pe blog, dar mereu am scris așa cum am crezut eu, fără cursuri, fără să urmez reguli. Uneori am avut pauze mari, de câteva luni, uneori am scris aproape zilnic. Au fost perioade în care am scris despre modă, iar acum cel mai des scriu despre copii și familie. De câteva luni am scris constant, și am simțit nevoia să învăț mai mult legat de blogging: cum să scriu mai bine, cum să promovez articolele, dar mai ales am simțit nevoia să intru în contact cu alți bloggeri. Pentru că asta mi-a lipsit mereu: interacțiunea cu alți oameni care au aceeași pasiune, SCRISUL. La începutul anului am intrat în comunitatea Digital Parent Talks, și am avut o evelație: există bloggeri cărora nu le este frică să susțină alți bloggeri, să dea un feedback pertinent și să împărtășească din experiența lor.
În cele câteva luni, am interacționt foarte des cu ei online, și de câteva ori chiar și offline. Abia weekendul trecut am avut ocazia să îi cunosc și în realitate pe cei mai mulți dintre ei, cu ocazia celei de-a 8-a ediții a Digital Parents Talk. Cele care au inițiat acest proiect, sunt Lavinia Pavel și Ana Nicolescu, două mămici care au reușit să adune o comunitate de peste 60 de bloggeri părinți, la întâlnirea care a avut loc la Conacul Golescu, locație oferită de partenerii de la DGASPC Sector 6.
Pentru mine a fost prima ediție Digital Parents Talks la care am participat, și am rămas plăcut impresionată de organizare și de căldura cu care am fost primită.
Subiectele discutate au fost legate de Comunitate, Branding personal și SEO.
Prima parte a discuției, moderată de Ana Nicolescu, le-a avut ca invitate pe: Ioana Chicet- Macoveiciuc autoarea blogului Prințesa Urbană, Evelina Necula – Director de Marketing și Comunicare Kinderpedia și Diana Ghindă – trainer și fondatoarea Training Cafe.
Brandul personal. Diferențierea de alte branduri.
Evelina Necula ne-a explicat de ce este importantă definirea unui brand personal și de ce trebuie să facem diferențierea de alte branduri. Pentru aceasta, a folosit un exercițiu practic, pprin care trebuia să răspundem la trei întrebări:
- Ce dorim să știe oamenii despre brandul nostru?
- Ce dorim să creadă oamenii despe brandul nostru?
- Ce dorim să simtă oamenii despre brandul nostru?
Comunitate. Cum creezi o comunitate? Care este diferența dintre o comunitate și un trib?
Ioana Macoveiciuc ne-a povestit din experiența ei cum a reușit să creeze o comunitate în jurul blogului, și cred că nu era o persoană mai potrivită decât ea pentru acest subiect.
Ea a reușit să consilodeze in offline, legăturile care începuseră să se contureze în online, prin:
- evenimente și întâlniri cu cititorii
- a încurajat cititorii din alte orașe să se întâlnească între ei
- au participat la acțiuni și campanii comune
- a creat mai multe grupuri separate online, pe diverse teme, pe care cititorii pot discuta între ei despre subiectele comune care îi preocupă, cum ar fi Educația cu blândețe a copiilor lor.
Evelina Necula ne-a povestit cum feedback-ul permanent cerut partenerilor și utilizatorilor, au ajutat-o să îmbunătățească platforma Kinderpedia și să o adapteze cerințelor utilizatorilor finali. Acum platforma kinderpedia, este una dintre cele mai folosite aplicații online care facilitează interacțiunea dintre părinți și educatori. În prezent, platforma are 11 module care pot fi implementate separat, în funcție de specificul fiecărei unități de învățământ.
Diana Ghindă, de la Training Cafe ne-a explicat care este diferența dintre un trib și o comunitate. Tribul are în frunte un lider, pe care toți îl urmează, iar comunicarea este unidirecțională: de la lider către toți membrii comunității. Comunitatea se creează în jurul unei idei, unei nevoi. Membrii ei interacționeză constant între ei, cu scopul de a aduce valoare.
Partea a doua a evenimentului a fost susținută de Lavinia Pavel, care ne-a vorbit despre Seo, un subiect care a stârnit multe discuții și întrebări din sală.
Eu am încercat să stau cu urechile larg deschise și să îmi notez cât mai multe lucruri, pentru că este un subiect despre care mai am multe de învățat. Mi-am notat destul de multe idei, de care vreau să țin cont pentru articolele viitoare, pentru că oricât de bine și de frumos scrie un blogger, are nevoie și de puțin ajutor de la Google. Iar ca să primești ajutorul ăsta, trebuie să scrii după niște reguli. Până la urmă și literatura se bazează tot pe matematică.
În timp ce noi părinții stăteam cuminți ca la școală învățând cum să scriem mai bine și cum să ne creștem comunitatea de cititori, copiii s-au distrat de minune, la un workshop creativ realizat de Learning Hub împreună cu Disney Channel.
Pauza de prânz a fost asigurată de cei de la SanaGout, care au pregătit un bruch delicios.
Partenerii evenimentului au fost: Disney Channel, Idea Bank, kinderpedia, Aqua Carpatica, Bioderma. Pozele au fost făcute de Cristina Nichitus.
Eu m-am simțit foarte bine la acest eveniment, la fel și Andy, care a ascultat foarte cuminte tot ce s-a discutat. Sper ca în curând să mă ajute el la partea tehnică legată de blog.
Abia aștept să ne vedem la DTP9!
Leave a Reply