Revelioanele de părinți cu copii nu sunt pentru stat la masă. Sunt pentru alergat în jurul mesei, pentru ascuns sub masă. Mâncarea de la Revelioanele cu copii nu se depune, pentru că nu ai timp să stai la masă, și dacă apuci să stai pe scaun câteva minute, imediat urmează o repriză de alergat după copil, sau un drum până la toaletă cu copilul, poate chiar mers înapoi în cameră să schimbi copilul care și-a turnat un pahar cu apă pe el. Oricum, nu apuci să stai prea mult jos.
Apetitivul este singurul fel de mâncare pe care este posibil să îl servești în același timp cu soțul/soția și eventual cu ceilalți prieteni de la masă. Tot acum e și cel mai bun moment sau chiar singurul în care este indicat să faci poze cu copiii și cu prietenii: încă nu a adormit nimeni, încă nu și-a vărsat nimeni suc pe rochiță și toată lumea este încă frumos îmbrăcată, iar unele mămici poartă chiar tocuri.
După aperitiv, ceva se întâmplă și începe haosul: unii vor să danseze, alții vor să picteze. Unii se joacă cu mașinuțe, alții vor să alerge. Unii vor la nani de la ora 9, deși în toate celelalte 364 zile din an te rogi de ei să se bage în pat înainte de 11. Unul vrea la pipi, altul vrea desene. Cei mai mici își cer dreptul la lăptic, că și ei trebuie să mănânce ceva la masa de Revelion.
Dacă petreci Revelionul cu mai mulți părinți cu copiii, există posibilitatea să nu te vezi prea mult în timpul petrecerii cu unii dinte ei, pentru că fiecare are turele lui de făcut după copilul/copiii lui. În momentele astea te bucuri că ai și prieteni fără copii, cu care poți schimbă o vorbă sau poți ciocni un pahar.
Slavă Domnului că există și momente în care copiii își găsesc de lucru împreună și părinții reușesc să stea puțin jos la un pahar de vin, sau să danseze un dans lent în cuplu, ca atunci când nu îi trăgea nimeni de fustă/pantaloni pe motiv că le curge nasul.
Dacă ai un bebeluș pufos și drăgălaș, ai mari șanse că prietenii cu copii mai mari sau cu un singur copil să fie dornici să îl țină în brațe și să se joace cu el. Profită din plin, nu refuza nici o astfel de ofertă. Este cel mai bun ajutor pe care îl poți primi. Și asta e valabil pentru orice moment al anului, nu doar pentru seara de Revelion. Doar așa ai șanse să guști puțin din mâncare, să faci o poză cu soțul sau să mergi la toaletă.
Părinții cu copii dansează foarte rar singuri. Cel mai des îi vezi dansând fie cu bebelușul înfășurat într-un sistem de purtare, fie cu un copil în brațe. Uneori dansează și cu partenerul, dar fiecare ține câte un copil în brațe și dansul în cuplu devine dans în familie. Se recomandă evitarea tocurilor pentru mămici, deoarece pot provoca dureri mari de spate. Eu am renunțat la ele după primele 15 minute.
Revelionul părinților cu copii se încheie imediat după miezul nopții, când se revine la rutina de culcare. Din fericire, după atâta dans și agitație, copiii nu mai au nevoie de povești de seară și cad răpuși de oboseală în câteva minute. Nu se recomandă prelungirea petrecerii după ce au adormit copiii, pentru că și pe 1 ianuarie ei se vor trezi tot de la 8 dimineața, plini de energie, fără să țină cont că mami și tati au petrecut un pic mai mult cu o seară înainte.
Cam așa a fost Revelionul nostru cu doi copii, pe care l-am petrecut la munte alături de mulți prieteni.
Cei cu copii ne-au înțeles pentru că trec și ei prin aceleași momente, cei fără copii au fost extrem de înțelegători, îngăduitori și de foarte mare ajutor în câteva momente mai greu de gestionat. Tuturor le mulțumim din suflet pentru că ne-au ajutat să avem și noi un Revelion reușit.
Printr-o minune am reușit să prindem miezul nopții toți patru treji. Cel mic s-a trezit cu câteva minute înainte să se termine anul, cel mare dormise suficient la prânz cât să reziste până la trecerea dintre ani.
Voi cum ați petrecut de Revelion? Cu copii sau fără?
Vă urez să aveți un An nou cu sănătate, cu multe bucurii și cu liniște în suflet și în viață!
Frumos, bravo! Cu copil de 9 ani si nici nu intentionam altfel, cat o sa ne mai suporte langa ea 😉
In curand vor fugi de noi, asta e clar! Sa ne bucuram acum cat vor sa stea cu noi 🙂
Foarte frumos! Haosul acesta este cea mai mare bucurie, cea mai cea împlinire! Îmi place cum ai descris și mă bucur de bucuria voastră! Să fiți sănătoși!
In pijamale cu copiii de 3a2l si 1a. Au adormit pe la 12.30 dupa care m-am indesat in pantalonii de piele rosie ???, o bluza alba si fugi 3 case mai incolo. Am mai facut un retur la 3 pentru alaptare si la 5 gata petrecerea. Noroc ca am apucat sa form vreo 2 ore ca pe 1 8anuarie m-au alergat de mi-a iesit sufletul ???