Cu puțin timp înainte să îl nasc pe Mark, mă apucase febra cumpărăturilor și nu mă puteam opri din cumpărat hăinuțe de bebeluși. Mi se păreau irezistibile și în ciuda sfaturilor primite de la prietenele care aveau deja copii, umplusem deja micul lui dulap cu tot felul de hăinuțe, care de care mai drăgălașe și mai simpatice.
După ce am născut, am constatat că aproape toate hăinuțele cumpărate de mine erau destul de nepractice pentru un non-născut și pentru o mamă neexperimentată ca mine, așa că multe din ele le-am folosit foarte puțin. Norocul meu că am primit în dar multe haine de la prieteni și rude, care s-au dovedit mult mai potrivite pentru primele de luni de viață ale unui copil.
De atunci mi-am învățat lecția și de fiecare data când merg să cumpăr haine pentru copii, am în vedere câteva lucruri de bază și nu mă mai las atrasă de hăinuțe irezistibile dar total nepractice, ci țin cont de următoarele criterii:
- Aleg mereu haine funcționale: body-uri, tricouri, pantaloni. Banalul body este una din piesele purtate cel mai des de un bebeluș până pe la vârsta de 2 ani. Este practic și poate fi folosit aproape în orice anotimp. Mereu mă uit cât de ușor sunt de îmbrăcat hainele pe care le cumpăr și dacă sunt comode pentru copil. Un copil care se simte bine în hainele lui este un copil fericit, iar părinții au suficiente bătăi de cap, nu trebuie să își mai piardă vremea îmbrăcând și dezbrăcând copilul cu haine complicate.
- Haine de calitate. Prefer să cumpăr haine bune, de calitate, care să reziste până le rămân mici. Așa știu sigur că merg o singură dată pe sezon la cumpărături, după care stau liniștită până îi rămân mici. Este frustrant să constați că hăinuțele nu rezistă la mai mult de câteva spălări, că intră la apă din cauza materialului sau că îi provoacă copilului iritații. Mai bine puține haine și de calitate, decât un dulap plin cu hăinuțe de calitate îndoielnică.
- Țin cont de buget. Copiii cresc atât de repede și hainele le rămân mici atât de ușor, încât nu merită să cheltui o avere pe ele. Iar atunci când sunt mai mulți copii într-o casă, bugetul poate fi afectat serios atunci când au nevoie toți de ghete sau geci pentru sezonul rece. Bineînțeles că am păstrat toate hainele bune de la cel mare pentru cel mic, dar tot are și el nevoie de câte ceva nou în fiecare sezon. Așa că încerc să cumpăr hăinuțe bune atunci când găsesc promoții.
- Colorate și vesele. Una dintre marile mele frustrări ca mama de băiat, a fost să constat că multe magazine au în colecțiile pentru băieți doar haine bleu, albastre și gri. De parcă celelalte culori le-ar fi fost interzise băieților. Eu am ales mereu și alte culori pentru ei: galben, verde, mov și chiar și roșu. Măcar la vârsta asta să poarte multe culori și imprimeuri cât mai vesele!
- Fără paiete, nasturi, franjuri și cicucuri. Andy avea cam 6 luni când l-am surprins trăgând cu dinții de un nasture care atârna de la o bluziță. M-am speriat foarte tare gândindu-mă că ar fi putut să îl inghită și să se innece. De atunci am mare grijă ce haine îi cumpăr și cu ce îl îmbrac. Fără nasturi sau insigne care atârnă, fără franjuri care ar putea să se prindă de căruț sau de scaunul de mașină. La fete aș evita paietele care se pot desprinde și de care fetițele pot fi tentate să tragă, fără ciucurei și motocei care pot fi desprinși și băgați în gură. Siguranța este mai importantă decât moda!
(P) De curând am aflat despre Kuniboo, gama de hăinuțe lansată de Kaufland România!
Săptămâna trecută, Kaufland România a lansat gama proprie de hăinuțe pentru copii cu vârste între 0 și 6 ani. Gama cuprinde: tricouri, body-uri cu mânecă lungă sau scurtă, colanți, scutece textile, jucării, prosoape, păturici, bavete, pijamale, căciulițe, dresuri și șosete.
Toate produsele din gama Kuniboo sunt de bună calitate, fiind certificate cu standardul OEKO-TEX® 100, un sistem de certificare al produselor textile de rang mondial, independent, ce atestă cel mai înalt nivel de siguranță, incluzând verificări ale substanțelor toxice sau chimice cu risc cât de mic pentru sănătate.
Hâinuțele sunt din bumbac bio certificate conform GOTS (Global Organic Textile Standars), fiind moi și oferind o senzație plăcută pe piele. Dacă aveți copiii care se confruntă cu iritații ale pielii, puteți sta liniștiți pentru că toate fibrele au un potențial allergenic redus și favorizează respirația pielii.
Gama Kuniboo este disponibilă de săptămâna trecută în toate magazinele Kaufland din țară și puteți merge să vedeți cât de frumoase sunt și să testați calitatea materialelor. Datorită decupajului special al ambalajului, puteți atinge materialele înainte de a cumpăra hăinuțele.
Chiar și ambalajul hăinuțelor este făcut din materiale ecologice, acesta fiind realizat din hârtie și carton certificate FSC, conform strategiei de 360°de renunțare la plastic a companiei.
Periodic vor exista și promoții cu diverse produse special de sezon, care vin în completarea gamei Kuniboo. Toate produsele din această gamă pot fi găsite exclusiv în magazinele Kaufland România!
Mie îmi plac tare mult pentru că sunt moi, placute la atingere și frumos colorate, iar ratonul este un personaj tare simpatic pe care copiii l-au indrăgit deja!
Voi ce criterii aveți în alegerea hăinuțelor pentru copii?
adina says
eu cand cumpar hainute pentru copii sunt atenta la cusaturi, pentru ca daca sunt prost facute jeneaza, rod pielea…disconfortul e major! Articolul asta e foarte bun, stiu multe mamici care aleg exclusiv pe criteriul “imi place asta”, dar in materie de textile pentru copii, calitatea si confortul ar trebui sa primeze 🙂
Anca says
Pai ne place sa arate copiii frumos, ca din reviste. De asta alegem uneori dupa cat de haioase sunt. Dar în timp, ajungem sa cumparam tot haine de calitate si confortabile.