Sunt mamă de 2 băieți și cea mai mare provocare a mea o reprezintă rufele murdare. Copiii sunt în continuă mișcare: pictează, explorează, savurează cu plăcere mâncarea, se joacă cu multa plĂcere afară, indiferent de anotimp. Și asta implică muulte rufe murdare.
Zi de zi, coșul de rufe este asaltat de haine murdare. Zi de zi pun rufe la spălat, scot rufe de la spălat, strâng rufe, le pun în dulap. Iar multe dintre ele necesită și călcare.
Nu vreau să îi opresc din ceea ce fac și nici nu cred că am cum, nu îmi doresc să fiu genul de mamă care strigă după ei „Stai cuminte, că iar te murdărești!”, „Ai grijă, că pătezi bluza!” Sunt copii și cu asta se ocupă. Iar rolul meu este să îi susțin și să îi încurajez, nu să le tai aripile. Așa că îmi găsesc cei mai buni aliați în lupta cu murdăria.
Dar dincolo de lupta continua pentru scoaterea petelor, cel mai mult mă preocupa dezinfectarea și igienizarea hainelor.
Mark merge la gradiniță și vine în contact cu mulți copii, așă că potențialul de a aduce viruși și boli este foarte mare.
Atunci când spăl rufele lor, nu mă gândesc doar la scoaterea petelor, ci mă preocupă în special dezinfectarea lor și eliminarea bacteriilor și acarienilor.
De când am copii, respect câteva reguli de bază în ceea ce privește spălarea hainelor
- Hainele copiilor le spăl separat de hainele noastre
- Dacă unul dintre copii este bolnav, hainele lui le spăl separat de a le fratului său
- Hainele copiilor le spăl la temperaturi ridicate
- Folosesc mereu dezinfectant pentru haine (în special dacă se lasă cu mici accidente pe lângă oliță) sau după o tură de joacă la groapa de nisip
- O dată la două-trei săptămâni pun un ciclu de spălare fără rufe, la temperatură înaltă, pentru curățarea mașinii de spălat
- Când erau bebeluși le călcam hainele pentru a le dezinfecta
Ne plângem noi, dar când mă gândesc că mamele noastre fierbeau hainele în cazane mari pe aragaz ca să le dezinfecteze, îmi dau seama cât de mult a avnsat tehnologia în 20-30 de ani și cât de mult ne ajută în tot ceea ce ține de îngrijire și sănătate. Cu toate astea, principiile au rămas același: temperatură mare și abur (de la fierul de călcat) pentru igienizare.
De curând am aflat că lucrurile devin din ce în ce mai simple pentru noi mamele și tehnologia avansează zi de zi pentru a ne face viața și mai ușoară.
(P) LG a lansat gama de mașini de spălat cu uscător încorporat, echipate cu o funcție suplimentară pentru îngrijirea țesăturilor, numită LG Steam. Astfel, mașinile de spălat LG utilizează aburul în procesul de spălare. Acesta pătrunde în țesătură și ajută la o mai bună igienizare a rufelor prin eliminarea bacteriilor și alergenilor. Aburul intră în spațiul dintre fibre pentru a dizolva murdăria și a îndepărta și distruge alergenii.
Mașina aceasta de spălat are o funcție minunată pentru familiile cu copii mici, care se numește „Allergy care”. Rolul ei este de a elimina alergenii în proporție de 99,9%cu ajutorul aburului. Alergenii dizolvați sunt eliminati în timpul programelor de clătire și centrifugare.
Și pentru că asta nu e tot, mașina de spălat mai are 3 funcții cu abur:
Steam Refresh – Reduce cutele și împrospătează hainele în mai puțin de 20 de minute. Cu alte cuvinte, mai puține rufe de călcat!
Steam Softener™ – este cea mai igienică/ sigura metodă de a păstra țesăturile moi, fără a folosi balsam de rufe!
Baby Steam Care – recomandată pentru hainele de bebeluși și ale copiilor.
Mașina cu uscător de rufe încorporat
De un an de zile, am și eu uscător de rufe, dar este separat de mașina de spălat. E un vis pentru că mă ajută să economisesc foarte mult timp. Nu mai trebuie să întind rufele. Le iau ude din mașină și le pun în uscător, iar după 2 ore (maxim) le scot uscate. Rufele sunt mult mai moi și mai pufoase (am observat în special la prosoape) și majoritatea sunt gata de pus în dulap, fără să mai necesite călcare. Gata cu hainele care îngheață iarna pe balcon și apoi trebuie să le pun pe calorifer să se dezghețe, gata cu rufe ude întinse în cameră (am evitat mereu această modalitate de uscare pentru că ca am senzatia ca prind un miros de rânced, crește umiditatea în camera și în timp favorizează apariția igrasiei). Pun rufele la spălat și în câteva ore le am gata uscate.
Poate ați pățit și voi să vă aminți că a doua zi copilul are nevoie la școală sau la grădiniță de o anumită ținută, care era murdară sau poate știți cum e atunci când te întorci din vacanță și toate hainele sunt murdare, iar copiii le vor fix pe acelea, imediat!
Mașinile de spălat Lg au uscător încorporat, atfel economisiți spațiu dar și investiți mai puțin. În plus, cele două cicluri sunt unitare, se trece fără oprire de la spălare la uscare și fără să fie nevoie de intervenția utilizatorului. Adică nu trebuie să opriți mașina și să selectați programul de uscare.
Mașinile de spălat LG Steam mai au 2 tehnologii suplimentare, care vin în ajutorul nostru:
Motor Direct Drive: Vibratii si Zgomot reduse. Cu alte cuvinte puteți usca rufe și atunci când dorm copiii sau seara, când e liniște în casă.
Control la distanță prin WiFi: – puteți încărca mașina cu rufe și să o porniți chiar dacă nu sunteți acasă sau să monitorizați programul de spălare și uscare ales. Dacă sunt erori sau avarii, veți primi avertizări legate de acestea, prin ajutorul aplicației Smart Thinq.
Știu că toate mamele visează să aibă mai mult timp pentru ele, să nu mai fie mormane de haine în coșul cu rufe, să nu mai piardă atât de mult timp întinzând și călcând rufe. Uite că acum visele prind contur și le putem spune chiar pe nume, le putem da glas și chiar pot deveni realitate. Pui hainele în cuva și în câteva ore le scoți gata uscate. Nu mai trebuie decât să le împăturești și să le pui în dulap. Iar ție îți rămâne timp pentru tine sau pentru joacă cu copiii!
Nicodim Laurentiu says
Buna Anca, ce model este masina , si daca acuma la 4 luni dupa ce ai postat recenzia pe YouTube, esti intradevar multumita de cum USUCA masina ta ?? …dar de cum scoate petele ?
Eram interesat de achizitia unui model asemanator, dar Samsung ……poate LG sunt mai bune 🙂 sunt deschis la orice sugestie. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Laurentiu Nicodim
Anca says
Salut! eu am 2 aparate separate, asa cum spuneam și in articol: unul pentru spălat, unul pentru uscat. Mi-ar fi placut sa fie 2 in 1, ca sa economisim loc, dar asa am avantajul ca pot sa spal si pun imediat la uscat, in timp ce incarc din nou masina de spalat.