Lui Mark îi place mult să gătească, în special prăjituri, iar pe mine mă bucură tare mult acest lucru pentru că este o ocazie în plus să petrecem timp împreună. Anul ăsta nu prea am avut chef de petrecere de ziua mea, am ieșit doar noi la un restaurant.
-Mami, nu se poate ziua ta fără tort, mi-a spus el a doua zi. Haide să îți facem un tort!
Și am făcut ceva bun și simplu: cheescake, o prăjitură pe care am descoperit-o acum vreo 7-8 ani și a cărei rețetă îmi place cel mai mult. Rețeta nu îmi aparține, este luată de pe un blog, pe care din păcate nu l-am mai găsit ca să includ linkul către sursă. Din fericire, am avut la un moment dat inspirația să printez rețeta și să pun foaia în caietul de rețete, iar ca să fiu sigură că nu o pierd, am decis să scriu rețeta pe blog.
Prăjitura are 3 straturi: unul de biscuiți cu unt, unul de brînză și unul de smântînă.
Ingrediente:
- 200 g biscuiți digestivi
- 125 g unt
- 400 g cremă de brînză (eu am folosit Philadelphia)
- 2 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 2 lingurițe esență vanilie (sau o fiolă esență de vanilie de la Dr Oetker)
- 400 ml smântână
Primul strat este format din biscuiți zdrobiți (cu robotul) amestecați cu untul topit la foc mic. Amestecași biscuiții cu untul topit și îi așezați pe fundul unui vas Yena sau pe fundul unei tăvi unse cu unt. Nu se dă la cuptor, se așteaptă stratul 2.
Al doilea strat: amestecați 400 g brânză cu 2 ouă, 100 g zahăr pudră și un pic de esență de vanilie. Turnați compoziția peste stratul de biscuiți și puneți tava la cuptor pentru 20 de min (temperatură aprox 180 grade). Verificați din când în când compoziția și o scoateți când s-a închegat, dar aveți grijă să nu se rumenească. Lăsați-o la răcit pînă pregătiți stratul 3.
Al treilea strat: amestecați smântîna cu 50 g zahăr și restul de esență de vanilie, până se omogenizează.
Turnați peste stratul de brânză și mai puneți la cuptor pentru încă 10 minute cel puțin.
Scoateți tava din cuptos și lăsați prăjitura la răcit. Puteți orna cu căpșuni sau fructe de pădure. După ce s-a răcit, acoperiți cu folie de aluminiu și puneți la frigider peste noapte.
Prăjitura poate fi servită cu dulceață de căpșuni sau fructe de pădure.
Tips & Tricks: Eu folosesc un vas Yena, dar merge foarte bine și în tavă cu fundul detașabil. Ultima dată când am făcut prăjitura mi s-a părut extrem de dulce, deci puteți încerca și cu mai puțin zahăr.
A doua zi după ce am pregătit-o, la micul dejun, Mark a vrut să mănînce prăjitură. Nu am avut cum să mă lupt cu el, mai ales că se culcase seara cu gîndul la ea.
-E bună, puiule?
-Îhî, mi-a răspuns cu gura plină.
-Pentru că e făcută de noi doi împreună.
-Daaa! Și e făcută cu dragoste!
Deci nu uitați să puneți un pic de dragoste în mâncarea pe care o faceți și va ieși delicioasă! Voi ce rețete preferate de prăjituri aveți?
Leave a Reply