Am doi copii plini de energie care au nevoie de mișcare ca să își consume energia. În perioada aceasta în care stăm în casă, trebuie să îmbinăm jocurile fizice cu cele statice. Colorăm, pictăm, dar au nevoie și de mișcare, de țopăială. Noi avem noroc că sub noi nu locuiește nimeni, așa că nu avem probleme cu vecinii: putem sări în voie, putem alerga sau putem să ne jucăm cu mașinuțele pe parchet.
- Cursă cu obstacole. Am folosit scaune și jucării pentru a crea traseul: să treacă pe sub un scaun, să sară peste o mașinuță, să meargă printre jaloane, să urce peste un scaun, să arunce cu jucării de pluș într-o cutie, apoi iar pe sub un scaun, iar sărit peste jucării.
- Bătaie cu jucării de pluș. Ne-am împărțit în 2 echipe, am împărțit jucăriile de pluș și am început să aruncăm cu ele. A fost foarte amuzant, copiii au râs mult și noi la fel.
- Baschet cu jucării de pluș. Noi am obosit după bătaia cu jucăriile de pluș, copiii nu. Ar fi vrut să se mai joace încă, așa că le-am improvizat un coș de baschet (o cutie cocoțată sus) și au aruncat în continuare cu jucăriile de pluș la coș.
- Fotbal în casă. Avem o minge moale de pluș cu care nu prea au ce să spargă, așa că merge o mică partidă de fotbal.
- Facem gimnastică. Eu mai fac sport acasă, iar ei vin și încep să imite. Așa că adaptez mișcările ca să fie amuzant pentru ei: mersul piticului, sărituri, pasul uriașului, fandări, genuflexiuni, răsuciri.
- Uscat/apă. Nu mai știu exact unde am văzut prima dată jocul ăsta, dar mi-a plăcut mult. Copiii stau la marginea covorului. Covorul este uscatul, parchetul este apa. Eu strig: apa sau uscat și ei trebuie să sară repede în partea indicată. Este foarte amuzant când strig de 2, 3 ori la rînd uscat sau apă și ei vor să sară, ân loc să stea pe loc.
- Cât e ora, lupule? Jocul acesta cred că îl știu mulți copii. Lupul stă în față, ceilalți copii îl întrabă: “Cât e ora, lupule?” iar el răspunde: “2 pași de furnică” sau ” 3 pași de pitici”. Când copiii se apropie foarte tare de lup și întreabă “Cât e ora, lupule?”, el le răspunde: “E ora mesei!” și începe să alerge după ei. Cel care este prins, devine lupul.
- V-ați ascunselea
- Culorile. Este un joc inventat de noi. În camera copiilor avem un covor cu cercuri mari, colorate. Ei stau pe cîte un cerc și eu strig numele unei culori, iar ei trebuie să își schimbe poziția, ajungând pe culoare indicată. Uneori strig culori care nu există sau acceași culoare pe care sunt deja. La nivelul următor,le dădeam indicații de genul: un pas în spate, un pas la dreapta, 2 pași la stînga.
Cam astea sunt ideile nostre de jocuri car eimplică mișcare, sărituri și alergări. Probabil că vom mai avea nevoie și alte idei în zilele care vin, așa că vă rugăm să împărtășiți cu noi din ideile voastre de joacă.
Leave a Reply