De când stăm acasă, gătesc foarte des. Mult mai des decât imi imaginam că va fi cazul. Nici nu credeam că mâncăm așa de mult, dar 3 mese principale pentru 4 oameni, plus gustări pentru copii, chiar înseamnă mult. O dată la 2 zile fac o oală de ciorbă (uneori ne ajunge și 3, dar rar). Gătesc un fel de carne și 2 garnituri. Copiii adoră orezul și grișul cu lapte, așa că mereu avem ceva de genul ăsta în casă. Mămăliga este iar foarte căutată, iar mie îmi convine pentru că este ușor de făcut și este sățioasă.
- Supă de pui cu găluște
- Supă cremă de legume
- Ciorbă de perișoare
- Ciorbă de pui
- Supă cremă de ciuperci
- Pizza
- Paste cu pui și porumb
- Dorada la cuptor
- Somon la cuptor
- Carne de pui pe grătar
- Pulpe de pui la cuptor cu cartofi
- Pilaf cu legume (și neapărat cu porumb)
- Tocăniță de ciuperci
- Paste de orez cu legume asiatice
- Fried rice
- Piure de cartofi
- Șnițel de pui
- Spanac
- Mămăligă
- Mazare cu carne de pui
- Macaroane cu brânză
- Orez cu lapte
- Griș cu lapte
- Plăcintă cu mere
- Clătite
- Plăcintă cu brânză
- Salam de biscuiți
- Brioșe cu fructe
- Negresă
Cam asta am gătit în de când stăm acasă (adică de pe 11 martie). Nu am făcut încă pâine, nici gogoși, dar probabil voi face în perioada care urmează. La noi nu prea se mănâncă mâncarea cu sos, așa că mergem pe variante ușoare de carne la grătar sau la cuptor.
Am făcut fried rice pentru prima dată și a fost o surpriză plăcută pentru că este ușor de făcut și a ieșit delicios.
La dulciuri și la pizza mă ajută copiii. Le place să amestece, să toarne, să mixeze. Le place să numere câte linguri punem dintr-un ingredient, să măsoare cantități. Iar mie mi se pare o activitate extraordinară pentru ei și chiar dacă durează de 2 ori mai mult să facem o rețetă, prefer să gătesc cu ei deserturile. După ce dăm la cuptor stau și păzesc ușa cuptorului, cu ochii pe ce se coace.
Până acum am reușit să nu aruncăm nimic (pâinea veche am transformat-o în crutoane, merele le-am folosit la plăcintă, albușurile rămase de la o prăjitură le-am folosit a doua zi la omletă). Nu mi se pare un moment bun să facem risipă, mai ales că noi încercăm să ieșim cât mai puțin din casă și nu vreau să facem un dute-vino la cumpărături.
Am evitat rețetele complicate, care durează mult sau rețetele care necesită ingrediente multe sau pe care nu le avem în casă. Până acum ne-am descurcat bine, dar parcă aș vrea să mai încerc și alte rețete. Așa că haideți să vedem: voi ce ați mai gătit? Ce rețete miraculoase ați descoperit? Ce rețete au avut mare succes la copiii voștri? Puteți lăsa linkuri către rețetele preferate, sau idei de preparate rapide și savuroase.
Leave a Reply