Tocmai ne-am întors de la Sibiu, unde am petrecut o vacanță de o săptămână. Am vizitat Sibiul și am făcut câteva excursii în imprejurimi, ne-am odihnit și ne-am încărcat bateriile cu ultimele zile de vară.
Anul ăsta a fost un an atipic din punct de vedere al călătoriilor și vacanțelor, dar chiar dacă în iunie nu aveam nicio speranță legată de vacanță și concediu, am reușit să avem parte de un concediu minunat. În iulie am petrecut aproape 10 zile la mare, dar parcă ne mai doream o ieșire din București. Anul trecut plănuisem un road trip prin țară, cu copiii după noi, dar ne-am dat seama că ar fi fost imposibil pentru că Andy era încă mic și plângea uneori în mașină. În plus, ar fi fost complicat să strângem bagajele în fiecare dimineață și seara să le desfacem în alt loc. Cu doi copii mici, ideea de road trip în care să mergem dintr-un oraș în altul, a rămas doar un plan pe care l-am amânat până atunci când aveam să ne simțim pregătiți.
După vacanța la mare, în care am închiriat un apartament în care am stat doar noi, în care am avut tot confortul de care am avut nevoie, ne-am gospodărit noi singuri și am fost în ritmul nostru, ne-am dat seama că genul ăsta de vacanțe ni se potrivește. Nouă ni s-a părut extrem de confortabil să stăm într-un apartament versus hotel sau pensiune, chiar dacă asta a însemnat să facem cumpărături și să gătim, să stângem după noi, să facem singuri ordine, să dăm noi cu mătura. Cel mai mult ne-a plăcut că astfel am limitat interacțiunea cu alți oameni, iar odată ce am dezinfectat tot apartamentul, ne-am simțit în siguranță. Iar costurile au fost mai mici decât la un hotel unde am fi avut nevoie de un aparatament sau de două camere.
Când am discutat opțiunile pentru o nouă săptămână de vacanță, am pus în balanță toate variantele, am discutat despre opțiunile pe care le aveam și mai ales am luat în considerare că vrem să păstrăm regulile de siguranță, pentru a evita cât mai mult posibil o posibilă contaminare cu covid. Ne-ar fi plăcut să mergem la munte, dar asta ar fi însemnat să stăm la pensiuni sau hoteluri, ceea ce nu ne doream.
Atunci a apărut din nou ideea excursiei prin țară, dar am decis să alegem un singur punct în care să stăm cazați și de acolo să facem excursii scurte. Nu ne doream să schimbăm locul de cazare în fiecare seară, ci să ne întoarcem în același “cuib”.
Așa a apărut ideea de a merge la Sibiu pentru câteva zile și de acolo să plecăm în fiecare zi să vizităm locuri. Sibiul ne place foarte mult și are avantajul de a fi situat aproximativ în inima țării, aproape de multe orașe pe care de mult ne doream să le vizităm. Ultima dată am fost acolo când Mark era mic, așa că era deja timpul să mai facem o vizită.
De acolo am făcut aproape zilnic mici excursii, despre care o să vă povestesc în amănunt: la biserica Cisterciană de la Cârță, la Castelul de lut de pe Valea Zânelor, la Hunedoara la Castelul Corvinilor și Rezervația de Zimbri de la Hațeg, la Alba Iulia, la Cetatea de la Făgăraș și bineînțeles ne-am plimbat mult prin Sibiu.
Chiar dacă am avut parte și de 2 zile cam ploiose, asta nu ne-a stricat vacanța, ba chiar pot spune că ne-a plăcut că am avut parte de vreme mai răcoroasă și am luat o pauză de la zăpușeală.
Am închiriat un apartament care este situat foarte aproape de centru și unde ne-am simțit minunat. Apartamentul este mare, curat, luminos, spațios și dotat cu tot ce are nevoie (chiar și mașină de spălat vase, care a foarte utilă având în vedere că am servit 2 din 3 mese acolo, în apartament). Gazdele au fost extrem de amabile și de atente la tot ce am avut nevoie (am avut nevoie de un polonic și o crăticioară și ne-au adus imediat), iar pe parcurs ne-au mai întrebat dacă avem nevoie de ceva sau să ne facă curat în apartament. Dacă aveți nevoie de o cazare bună, aproape de centru, eu vă recomand cu mare drag acest apartament, se numește Casa Ayan. (Nu este reclamă, nu am niciun beneficiu, recomand pentru că mi-a plăcut foarte mult și ne-am simțit minunat).
Revenind la vacanță, pentru noi alegerea unui punct fix în care să stăm și la care să revenim seara, s-a dovedit a fi o variantă bună. Plecam dimineața, cu un mic bagaj după noi (apă, sandwich-uri, ronțăieli pentru drum, haine de schimb pentru copii, olița portabilă pentru Andy, măști, gel dezinfectant) și ne întorceam spre seară. Pentru că am ales distanțe scurte (maxim o oră și jumătate când am fost la Hunedoara), copiii nu au avut timp să se plictisească pe drum, iar la întoarcere adormeau în mașină și așa am bifat și somnul de prânz.
În articolele următoare o să vă povestesc în amănunt ce am vizitat, care au fost impresiile noastre, cât de mult se respectă măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului și ce ne-a plăcut cel mai mult.
Un singur lucru pot să vă spun: copiilor le-a plăcut mult să viziteze, au pus o mulțime de întrebări (în special Mark), nu au zis că au obosit, că s-au plictisit și au văzut totul ca pe o mare aventură în care descopereau cetăți și castele unde au locuit prințese și cavaleri.
Nouă ne-a plăcut mult să vizităm locuri frumoase, unele dintre ele le-am văzut pentru prima dată și am ajuns la concluzia că a fost momentul perfect să vizităm România, deoarece a fost lejer din punct de vedere al aglomerației, având în vedere că nu mai există tabere sau excursii organizate și nu ne-am intersectat ca în alți ani cu autocare de turiști.
Voi în ce locuri frumoase ați fost anul ăsta? Ce locuri frumoase din România ați vizitat?
Leave a Reply