Dacă ați ajuns în Sibiu împreună cu copiii, iată câteva idei cu ce poti vizita și ce poti face în Sibiu cu copiii.
Ultima zi de vacanță la Sibiu am rezervat-o plimbărilor prin oras și vizitei la Gradina Zoologică. Aproape in fiecare seară ne-am plimbat câte puțin prin Centrul Sibiului, prin Piața Mare și Piața Mică, pe Podul Minciunilor, prin Pasajul Scărilor.
În ultima zi la Sibiu, ne-amm propus să merge să vizităm Grădina Zoologică și Muzeul Astra.
Ce poți face în Sibiu cu copiii – câteva idei de locuri în care puteți merge
La Grădina Zoologică
Eu nu sunt foarte încântată de gradinile zoologice, pentru că nu îmi face plăcere să văd animale ținute captive, iar de cele mai multe ori condițiile în care sunt ținute, nu sunt tocmai cele mai bune. Dar copiilor le place mult să meargă la Zoo, așa că am făcut această vizită de dragul lor. La Sibiu am avut însă o mare surpriză pentru că am descoperit un parc foarte frumos, curat, țarcurile animalelor erau foarte mari și foarte curate, iar animalele păreau foarte bine îngrijite.
Copiilor le-a placut mult de tot și nu se mai săturau să alerge de la un țarc la altul și să descopere animale. S-au distrat foarte bine urmărind maimuțele, le-au placut mult tigrul alb, lupul alb, zebrele, strutii și poneii. Unele cuști aveau montate panouri transparente, dar care aveau efect de mărire, astfel încât puteai sa vezi mult mai bine animalele.
Prețul tichetului de intrare a fost incredibil de mic, 3 Ron pentru adulți, 2 Ron pentru copii. Probabil sparcul este subvenționat din fonduri locale, altfel nu îmi explic cum pot să îngrijească ața bine animalele și să mențină totul asa curat.













Am stat cam 2 ore acolo și ne propuneam să mergem la Muzeul Astra, dar din nou ploaia ne-a stricat planurile. Ploaia ne-a prins fix când ieșeam de la zoo și am reușit să ne adapostim la terasa de la intrarea in Zoo, Jacob Grill House. Am luat acolo prânzul, constrânși de împrejurări, dar nu ne-a părut rău, pentru că mancarea a fost foarte bună și servirea impecabilă.
Cum nu mai era nicio șansă să vizităm Muzeul Astra, am ales să mergem la un somn de prânz.
Muzeul de istorie Naturală
Mark văzuse în una din serile anterioare, o expoziție de dinozauri în curtea Muzeului de Istorie naturală, pe care își dorea mult să îl viziteze. Dupa ce a dormit un pic, pentru că ieșise soarele, a făcut o vizită acolo, împreună cu soțul. Ei au vizitat tot muzeul și întreaga vizită li s-a parut foarte bine organizată pentru a evita aglomerarea sălilor. Pentru Mark a fost o vizită foarte interesantă, mai ales că este foarte pasionat de animale și a putut să vadă multe exemplare, de la mamuți la tot felul de insecte și pești din oceane . Când s-a ântors, mi-a spus că i-a plăcut mai mult decât la Muzeul Antipa, dar bănuiesc că asta se datorează elementului de noutate.
Seara, după cină am ieșit iar la plimbare, dar de data asta ne-am plimbat numai prin ploaie. Le-am cumpărat copiilor pelerine, pentru noi o umbrelă și am mers pe străzile care erau aproape pustii.
Pentru că a doua zi dimineață urma sa plecăm, am vrut sa mai facem o plimbare prin Sibiu si am facut abstractie de ploaie și de frig.
Parcă nu ne venea să ne luam la revedere de la Sibiu si tare ne-ar fi plăcut să mai stam cateva zile.
Vacanta asta ne-a deschis apetitul pentru excursii cu copiii. Ne bucurăm că am reușit sa vizitam atât de multe locuri frumoase și ne-am propus să facem mai multe astfel de vacanțe prin țară.
Cât am stat la Sibiu ne-am plimbat mult pe străzile din Centrul vechi, am mers pe lângă zidurile cetății, ne-am urcat în Turnul Sfatului, am mers în fiecare zi în Centrul vechi să hrănim porumbeii și am mers la Catedrala Metropolitană.
Muzeul Astra
Muzeul Astra l-am vizitat cu altă ocazie, toamna, când am prins niște culori superbe. Copiilor le-a plăcut mult pentru că au alergat în voie și s-au minunat de toate casele și toate ustensilele. Le-a plăcut mult să privească interioarele vechi (acolo unde se putea) și chiar născoceau povești despre cum trăiau oamenii atunci și cum își duceau viața.




P.S. Dacă ești interesat de o excursie în zona Sibiului, poți citi ce am mai vizitat noi: Hunedoara – Castelul Corvinilor, Biserica Cisterciană de la Cârța și Castelul de Lut de pe Valea Zânelor , Alba Iulia și cum ne-am organizat vacanța. Sunt multe locuri frumoase în jurul Sibiului care merită explorate și vizitate împreună cu copiii.
La final, vă mai las câteva poz ede prin Sibiu, poate vi se face poftă de o excursie.
Leave a Reply