Vreau de mult să vă povestesc despre câteva cărți pentru copii, tare simpatice și frumoase, dar mereu mai apărea câte o carte nouă pe care o începeam și iar amânam articolul pentru câteva zile, ca să avem timp să o citim și să o includem pe listă. Dar astăzi am zis că e musai să vă povestesc despre cele pe care le-am citit până acum, pentru că este Ziua internațională a cărților și sper să vă inspire ceva din lista noastră.
Ce i-am citit lui Mark (6 ani)
Mark este ascultător de cursă lungă. Lui i-a plăcut de mic să îi citesc și stă cuminte și ascultă să îi citești ore întregi, până te dor gura, capul, maxilarul și el tot nu se satură. Pe oricine prinde, îl pune să îi citească și mereu se bucură când primește cărți. Astăzi o să vă povestesc despre câteva cărți care ne-au plăcut mult (și mie și lui) și am ales împreună titlurile pe care să vi le prezentăm.
Comoara lui Ben scrisă de Alex Donovici
Este prima pe care i-am citit-o lui Mark, în care întâmplările au legătură între ele și abia aștepți să citești capitolul următor ca să afli ce urmează. Cartea are 8 capitole, pe parcursul cărora Ben trece prin noi provocări ca să ajungă la marea comoară mult visată. Cartea este foarte frumoasă și capivantă, chiar m-a prins și pe mine povestea și eram curioasă să aflu ce va urma.
Pe lângă aventura în sine, cartea este foarte educativă, Ben învață tot felul de lecții pe parcursul aventurii sale, își face prieteni noi, iar comoara pe care o descoperă la final este o lecție despre adevăratele comori pe care trebuie să le căutăm în viața. Lui Mark i-a plăcut foarte mult cartea și la două zile după ce i-am terminat-o eu de citit, l-a rugat pe tati să i-o citească și el. Deci acum suntem 3 care vă recomandăm cu mare căldură această carte.
Ale și sufletul cărților scrisă tot de Alex Donovici
Recomandarea de a citi cartea acesta am primit-o chiar de la autor, în urma unui mesaj pe care l-am lăsat eu pe un grup de mămici, în care recomandam cartea Comoara lui Ben. Nici acum nu îmi vine să cred că mi-a citit mesajul și a răspuns la el, dar mă bucur mult că am aflat astfel de o altă comoară, aceea a cărților. este tot o carte de aventuri, în care o fetiță dintr-un oraș al viitorului caută o comoară pierdută: biblioteca. Ea află de la bunica ei că pe vremuri existau niște obiecte numite cărți pe care oamenii le-au uitat. Fetița pleacă împreună cu prietenul ei Oli, cu cățelușa ei și cu bunica în căutarea cărților și redau omenirii bucuria de a citi din nou. Este o carte foarte emoționantă, despre două valori foarte importante: bunicii și moștenirea pe care ei le-o transmit nepoților și despre importanța lecturii în viața oamenilor. Am și plâns citind acestă carte, pentru că autorul reușește să atingă multe corzi sensibile cu această poveste frumoasă.
Seria Țup de Alex Donovici
Mark i-a povestit mamei mele de cartea și mama a căutat în librarii alte cărți scrise de Alex Donovici. Așa am ajuns să citim cartea Chiar dacă am început cu ultima carte din serie, ne-a plăcut foarte mult de Țup și de prietenii ei. Curcanul Gelu este delicios de amuzant cu fustele lui și cu chiloțeii cu inimoare, iar fiecare personaj reprezintă o tipoligie umană. Pădurea este o mică comunitate de oameni care se ajută, iar când un personaj rău încearcă să le facă rău, își unesc forțele și lucrează în echipă. Sunt multe invățăminte în carte: despre bunătate, despre bullying, despre respect, despre a vorbi corect (este explicat ce înseamnă o cacofonie), despre prietenie și despre vanitate.
Chiar dacă am început cu finalul, vom citit toate cărțile din , pe care tocmai le-am comandat acum câteva zile. Deasemenea, am mai comandat și , scrise de Alex și Cristina Donovici.
scrisă de Ioana Chicet Macoveiciuc
A fost prima carte pe care am citit-o imediat ce a sosit curierul și a picat la fix pentru că Mark avea un moment de maximă plictiseală și voia să treacă mai repede timpul până venea ora la care avea voie la telefon. El are voie seara la telefon, după cină, un timp agreat, dar ca orice copil încearcă să obțină mai mult timp sau să primească telefonul în avans, Ne-a plăcut maxim cartea: am râs, ne-am îmbrățișat, ne-am pupat și pe urmă s-a jucat cu niște mașinuțe o oră, nu am mai auzit cuvântul TELEFON. A fost magic! Vă recomand să o citiți și în timp ce o citiți să validați cu copilul ceea ce simte el.
– Ioana Chicet-Macoveiciuc
Cartea aceasta o avem de ceva timp, dar ne tot întoarcem la ea și mai citim uneori cum e cu emoțiile, de ce ne simțim furioși uneori sau supărați și cum putem să ne reglăm emoțiile. Mie îmi place că fiecare emoție este asociată cu un animal și astfel copii rețin ușor și astfel recunosc mai ușor emoția atunci când ajung să o experimenteze.
Seria Harry Potter
În ianuarie am început să îi citesc lui Mark cărțile cu și suntem deja la volumul doi. Noi avem varianta clasică de volume, dar acum am văzut că a apărut și o , care cred că sunt mult mai atrăgătoare pentru copii.
Ce i-am citit lui Andy (3,5 ani)
Pentru că este un copil energic, care nu stă nicio clipă, mult timp nu a avut răbdare să îi citesc, dar asculta dacă îi spuneam eu povești. Abia pe la Crăciun a început să stea cuminte și să asculte o poveste citită din carte, iar prima carte pe care a vrut să i-o citesc a fost , scrisă de Ioana-Chicet Macoveiciuc. I-a plăcut atât de mult cartea asta, încât acum o știe pe de rost (și eu la fel) și dacă fac o pauză cât de mică, continuă el să spună ce urmează. Cu greu am reușit să trecem la altă carte, după 2-3 luni de lectură continuă și am reușit tot datorită Emei, să citim , scrisă tot de Ioana. Din cartea asta are câteva povestioare preferate, pe care le cere mereu, cum ar fi cea cu boabele pisicii și cu mămăliga. De la Ema am trecut la Ema și Eric și am citit și acum avem deja are mai multă răbdare să îi citesc și uneori vrea să încercăm și cărți noi.
Sunt multe cărți care ne plac, mereu comandăm noi cărți și mereu căutăm noi recomandări de cărți. Nu uitați că astăzi este Ziua Internațională a cărților și găsiți reduceri pe majoritatea site-urilor de cărți. Este o ocazie bună să cumpărați cărți noi, dar mai ales să citiți și să le citiți copiilor. Voi ce cărți frumoase le-ați mai citit copiilor voștri?
Leave a Reply