Îmi place să am pielea bronzată, dar nu fac din asta o obsesie. Îmi place să am un pic de culoare, dar nu țin să fiu ultra-bronzată. Stau la soare, dar cu moderație, casă nu anung să am pielea arsă de soare sau să fac insolație. De aceea am învățat în timp ce mi se potrivește cel mai bine și cum poți să obții un bronz sănătos și frumos.
De când mă știu am mers la mare vara și am făcut plajă, iubesc să stau pe plajă, să înot, să mă joc cu copiii pe plajă. Când eram mică, mama era mereu atentă să am pălărie pe cap, să mă dea cu cremă, să stau la umbră când era prea cald și la ora prânzului nu stăteam niciodată pe plajă. Pentru că razele UV sunt atât de puternice, încât devin nocive pentru piele și pentru organism. Poți foarte ușor să faci arsuri solare, care apoi îți strică toată vacanța sau să te deshidratezi și să faci insolație, care tot vacanță eșuată înseamnă. Așa că prefer bronzatul moderat, puțin câte puțin în fiecare zi, atât cât să prindă pielea o culoare frumoasă.
Tocmai ne-am întors din vacanță și am fost întrebați de mai mulți cunoscuți cum dee nu suntem bronzați mai tare. Mie mi se pare că suntem bronzați suficient, atât timp cât se vede dunga albă de la costumul de baie și fondul de ten e mult mai prea deschis ca să îl mai folosesc. Dintre noi 4, eu sunt probabil cea mai bronzată, pentru că am stat cel mai mult pe șezlong și cel mai puțin în apă. Pentru mine, mai importantă decât un bronz puternic este sănătatea noastră și grija pentru piele.
Cum să obții un bronz sănătos ?
Iată rutina mea de îngrijire a pielii pe timp de vară
Aplic cremă de protecție cu factor 50
De când am copii, cumpăr numai cremă de protecție cu factor 50, pentru că ei au pielea sensibilă și au nevoie de protecție serioasă împotriva razelor UV. Prefer creme dermato-cosmetice din farmacii (de preferat una rezistentă la apă), dar am pățit și să rămânem fără cremă în mijlocul vacanței și am cumpărat ceva din supermarket. Am folosit crema constant și ne-am dat temeinic cu cremă dimineața (apoi așteptam minim 15 minute să intre în piele înainte de a intra în apă), apoi ne dădeam din nou pe parcursul zilei.
Razele UV sunt nocive pentru că produc îmbătrânirea prematură a pielii și pot cauza cancer de piele, pot produce leziuni ale corneei, de aceea este important să ne protejăm pielea, capul și ochii.
Nu stăm la plajă la orele prânzului
Nivelul razelor UV este cel mai ridicat la amiază, când soarele este sus pe cer și bate direct pe noi. Sunt aplicații pe care puteți verifica nivelul UV-ului. Între 8 și 10 este deja periculos, iar de la 11 în sus este recomandat să nu stăm afară.
In general, noi stăm mult sub umbrelă, rar rezist să stau pe șezlong direct în soare, poate doar dacă este mai răcoare și sunt ceva nori. Cum simt că mă arde un pic soarele, mă duc să mă răcoresc în apă sau mă retrag la umbră.
Hidratarea este foarte importantă
Pe lângă hidratarea externă (cremă de plajă) am grijă să beau multă apă sau să mănânc fructe. Nu beau cafea la plajă pentru deshidratează, iar alcoolul nici nu intră în discuție.
Aplic cremă și când mergem la plimbare
Am avut și zile în care nu am mers la plajă, dar ne-am plimbat prin diverse locuri. Am aplicat cremă de protecție pe mâini și picioare și am avut mereu grijă să avem umerii acoperiți, pentru că sunt cei mai expuși și ne putem arde foarte ușor. Am evitat să port rochițe cu umerii goi atunci când soarele ardea foarte tare și am preferat o cămașă ușoară sau un tricou mai larg. Și obligatoriu pălărie pe cap și șepci pentru copii.
Crema de după plajă – secretul pentru a păstra bronzul mult timp
După fiecare duș aplic cremă specială după plajă, care hidratează foarte bine și răcorește pielea. Iar ca efect pe termen lung, prelungește durata bronzului, de aceea aplic cremă după plajă și în primele săptămâni după ce revin de la mare. Evit să fac gomaje sau exfolieri puternice, tot pentru a prelungi bronzul și a nu deshidrata pielea care a fost expusă la soare.
Chiar dacă am folosit cremă de protecție cu factor 50 și nu am stat în soare puternic, m-am întors bronzată, se vede clar diferența între pielea nebronzată și cea bronzată, fondul de ten nu mai pot să îl folosesc pentru că este prea deschis, deci mi-am atins obiectivul: piele bronzată și zero arsuri.
Voi ce secrete aveți pentru a obține un bronz sănătos?
Leave a Reply