Nouă ne place mult mâncarea asiatică, dar sunt puține preparate pe care le fac acasă, pentru că nu am condimentele necesare și mi se pare mai simplu să comandăm atunci când ne este poftă. Supa Ramen este unul dintre preferatele pe care le comandăm frecvent (supă ramen de porc) și mereu ne minunăm cât de mici sunt porțiile și cât de scumpă este, dar cu toate astea nu m-am gândit să încerc să fac acasă.
Acum vreo două săptămâni, mi-a trimis soțul o poză de pe un grup, cu o rețetă de ramen. Soțul meu pe un grup de gătit? El intră în bucătărie doar ca să își ia o cană de apă sau ca să mă întrebe ce mâncăm, altfel nu are niciun talent gastronomic și nici curiozități în acest domeniu. De aici și surpriza mea că el ar fi pe un astfel de grup! Dar primise o invitație de la un prieten de-al nostru care este pasionat de gătit și a intrat din curiozitate. De ce nu eram și eu pe grup? Pentru că este un grup pentru bărbați pasionați de gastronomie! Și eu care credeam că bărbații au grupuri pe care vorbesc despre șurubelnițe și bormașini! Bun, deci îmi trimite o rețetă de supă ramen de pui, ca un apropos subtil că poate fac și eu ceva similar.
M-am apucat de citit rețeta, care era super încâlcită și ușor incoerentă (ba fierbea aripi de pui, ba scoatea pulpele de pui din oală, ba punea ghimbir, ba nu punea, etc.). Dar din descrierea aia mi-am dat seama că e destul de simplu de făcut ramen de pui (cu ingrediente relativ accesibile) așa că am căutat mai multe variante pe internet și am făcut o combinație de rețete, care ne-a plăcut mult de tot. S-a terminat repede, că nu am făcut multă supă, dar azi la fix o săptămână, am refăcut supa ramen de pui, pentru că ne-a plăcut foarte mult.
Dacă și voi sunteți amatori de rețete asiatice și vreți să încercați acasă, iată rețeta.
Să nu vă speriați, că primii pași seamănă foarte bine cu pașii de la supă de pui, doar condimentele din ultima parte o diferențiază de supa noastră tradițională.
Ingrediente supă ramen de pui:
- Carne de pui cu os (aripi sau pulpe)
- Legume: 2 cepe (Sau un praz) 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 legătură de pătrunjel
- Condimente: ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan (eu nu am avut și am folosit ulei de floarea-soarelui), ardei iute, ceapă verde
- 2 ouă fierte tari
- tăieței asiatici ondulați
Se fierbe carnea ca la orice supă de pui și se spumează. Eu am folosit aripioare de pui care erau deja tăiate în două, cam 6 bucăți.
După ce a fiert carnea, am scos-o și am pus legumele la fiert în aceeași apă (am mai completat puțin că scăzuse destul de mult). După ce au fiert și legumele, le-am scos cu paleta. A rămas o supă clară de pui. De aici a început distracția și din supă clasică am trecut la supă asiatică.
În zeama de supă am adăugat sos de soia (cam 6 linguri), 5-6 feliuțe de ghimbir, 3 caței de usturoi și un ardei iute tăiat bucățele. Le-am tăiat grosier ca să le pot scoate la final. Am scufundat și legătura de pătrunjel în oală și am pus capacul, să se infuzeze aromele.
Între timp m-am ocupat de restul ingredientelor. Am opărit tăiețeii (am turnat apă fiartă peste ei și i-am acoperit), am fiert oăule (trebuie să fie tari) și apoi am trecut la carne. Am pus uleiul la încins (aici era recomandat ulei de susan), am tăiat 2 căței de usturoi și câteva bucățele de ghimbir și am pus carnea fiartă în tigaie, apoi am stropit-o cu sos de soia. Nu am ținut-o mult, câteva minute cât a prins o culoare frumoasă și gust de ghimbir și sos de soia. Am tocat și ceapa mărunt, apoi am scos pătrunjelul, ardeiul iute și ghimbirul din zeama de supă. Când totul a fost gata, am început să pregătesc castronul.
Cum am aranjat în castron supa ramen de pui
Am pus întâi tăieței, o bucată de carne, o jumătate de ou, ceapă verde, apoi am turnat zeama de supă.
Poftă bună!
Supa ramen de pui este picantă, dacă vreți să le dați și copiilor, puneți mai puțin ardei iute și ghimbir. Cu o oală sub presiune cred că se scurtează mult tot procesul. Acum că am făcut cu pui, sunt hotărâtă să încerc și rețeta clasică cu porc, dar aceea durează mult mai mult pentru că trebuie să fierb carne de porc cu os.
Sper să vă placă rețeta mea! Dacă aveți și voi rețete asiatice care vă ies bine, haideți să facem schimb de idei.
Leave a Reply