Imediat după ce s-a lansat Și uite așa, continuarea serialului Sex and The city am citit o serie de păreri destul de contradictorii despre serial: că ar fi slab, că parcă nu mai are efervescența cu care eram obișnuiți, sau dimpotrivă că ar fi foarte bun și noile personaje sunt super interesante.
Cum nu cred până nu văd cu ochii mei, am așteptat să apară câteva episoade înainte să dau play, ca să am suficient material pentru a putea trage o concluzie relevantă. Problema a fost că imediat după ce am dat play, nu prea am mai putut să pun stop. Iată de ce:
Ținute fabuloase. Primul lucru pe care l-am remarcat, înainte ca să îmi pot face o părere despre acțiune și personaje, au fost ținutele fabuloase. În primul cadrul Carrie are o salopetă superbă bej-auriu, cu o jacheta scurtă colorată și o pălărioară ultra-chic. Și uite așa… m-a fascinat din prima clipă, dar ținutele fabuloase continuă pe tot parcursul serialului și deja am salvat câteva poze cu ținute care m-au fascinat.
Personajele sunt la fel de bine conturate, chiar dacă au îmbătrânit: Carrie e tot o visătoare ravisant de stilată, Miranda face un masterat în drept și e la fel de puternică și de sigură pe ea, Charlotte e la fel de enervantă și exagerată în stilul ei naiv și conservator. Partea cea mai frumoasă cu serialul acesta este că ia lucrurile exact de unde sunt acum: viața unor femei de 55 de ani, care sunt prietene de mult timp, care își conștientizează atuurile dar și fricile, dar care nu se tem să spună ce le îngrijorează, ce le întristează sau ce le contrariază.
Personajele noi sunt pur și simplu delicioase. Samantha este singura care nu mai apare în serial, dar gașca este completată de noi femei puternice, originale și foarte diferite: Che Diaz, Lisa Told Wexley, Seema Patel,Dr. Nya Wallace. Sunt personaje foarte diferite, foarte dinamice, dar cu ajutorul cărora sunt aduse în discuție diferite probleme ale femeilor de oriunde: infertilitatea, lupta de putere soacră-noră, presiunile puse de familie pentru găsirea unui partener, identitatea de gen și diferite orientări sexuale.
Felul în care femeile abordează îmbătrânirea: Miranda refuză să își vopsească părul alb în ciuda insistențelor lui Charlotte, Carrie se gândește să își facă mici operații estetice, dar renunță, în timp ce Charlotte este de părere că un pic de botox pe alocuri nu strică nimănui. Fiecare are un fel diferit de a accepta îmbătrânirea, iar punctele lor de vedere sunt foarte bine argumentate.
Probleme lor sunt problemele unor femei mature. Sigur, nu au probleme cu plata facturilor sau ce să gătească seara la cină, dar problemele cu care se confruntă sunt adaptate contextului în care trăim și vârstei pe care o au: Miranda locuiește cu fiul ei aproape adult și cu partenera acestuia (iar viața lor sexuală zgomotoasă răsună în toată casa), soțul ei are nevoie de proteză auditivă, iar ea se trezește ca fiind singura studentă matură într-o clasă de tineri. Carrie rămâne văduvă și trece prin cea mai mare suferință a vieții ei, iar pentru că o clauză din testamentul soțului ei îi macină curiozitatea, ajunge să o caute pe fosta soție a lui Mr Big, cu care pare un pic imposibil să aibă o discuție normală. Charlotte descoperă că fiica sa nu mai vrea să fie fată și de aici apare un val de confuzii și întrebări la care răspunsul nu e tocmai ușor de găsit, mai ales având în vedere opiniile conservatoare ale lui Charlotte.
Sprijinul pe care și-l oferă una alteia. Îmi place mult felul în care se ajută, în care se sprijină și în care reușesc să fie alături atunci când au probleme. Chiar dacă uneori se ceartă și își spun lucruri care nu sunt ușor de spus, recunosc când greșesc, acceptă că au opinii diferite și asta le ajută să rămână prietene. Și cred că asta îmi place cel mai mult la serialul ăsta: sunt alături una de alta, se sprijină, se ajută mereu, discută despre probleme lor.
Replicile inteligente și pline de umor. De fapt sarea și piperul serialului sunt replicile istețe și pline de umor. Am râs, am plâns, am avut momente de: aha!
Just like that nu e doar un serial ușurel cu niște femei îmbrăcate fabulos, are umor, are culoare, are profunzime și are realitate. Probabil ăsta a fost motivul pentru care am văzut 6 episoade în 2 zile și pentru care aștept cu nerăbdare următorul episod.
Leave a Reply