Știați că există un parc de joacă Playmobil în Germania? Nici noi, dar uite că am ajuns acolo în vara asta, la recomandarea unor prieteni din Germania și ne-a plăcut foarte mult. Deși este mai mic și mai puțin popular decât Legoland, Playmobil parc ne-a surprins plăcut și am petrecut acolo o zi excelentă.
Playmobil este un parc de joacă minunat, perfect pentru copii cu vârste între 2 și 7 ani. Spre deosebire de Legoland care este parc de distracții, Playmobil este parc de joacă și experiența de acolo le-a plăcut tare mult copiilor și nouă.
Playmobil este situat foarte aproape de Nurenberg și este o destinație perfectă pentru familiile cu copii mai mici. O să povestesc întâi despre partea de atracții pentru copii, iar la final voi lăsa detaliile logistice care ar putea fi de interes pentru părinți: cazare, intrare, mâncare, ce să aveți la voi.
Ce poți face la Playmobil și care sunt atracțiile principale
Playmobil este un parc de joacă, nu un parc de distracții. Asta înseamnă că este plin de locuri de joacă, nu sunt carusele, trenulețe, vagoane. Sunt doar locuri mari de joacă în care copiii sunt super în siguranță. Pot intra și adulții cu ei dacă consideră că este necesar, dar copiii mai mărișori pot fi lăsați să exploreze în voie.
Asta le-a plăcut cel mai mult copiilor mei: se urcau singuri, se cățărau, ne mai făceau cu mâna. Cel mai important este faptul că nu sunt cozi, pentru că pur și simplu copiii se joacă, nu stau la rând să se dea în diverse mașinării. Singurele excepții sunt niște plute în zona piraților și carturile de la Poliție, unde au stat un pic la coadă. În rest, a fost liber la joacă.
Nu este un parc foarte mare, o zi este de ajuns pentru a vedea tot, ba chiar am avut timp să bifăm unele locuri de două ori pentru că le-au plăcut foarte mult copiilor.
Zonele de joacă din Playmobil parc:
Zona piraților
Aici este o corabie mare pe care copiii se pot urca, pot trage clopotul, se pot cățăra până în vârf, pot coborî în interiorul corabiei unde este ascunsă comoară și se țin prizonierii. Din partea cealaltă pot să ajungă cu o plută pe apă, sau trăgând de sfori un fel de plută. Pot stropi inamicii cu apă, iar la final pot coborî de pe corabie pe un tobogan imens.
Castelul Cavalerilor
Aici ne-am adăpostit un pic de ploaie, dar din fericire a trecut foarte repede. Ca adult, intri în castel pe poarta principală și cam atât. Copiii în schimb, se pot cățăra pe zidurile exterioare fie pe frânghii, fie prin escaladare, iar odată ajunși în castel pot să intre prin zidurile castelului și să exploreze sus-jos turnurile, temnițele și camerele secrete. Noi ne-am așezat la un moment dat jos și speram ca de undeva la un moment dat să apară copiii. Ei s-au distrat super bine și nu mai voiau să mergem către următoarele atracții.
Toboganele uriașe
Destul de aproape de intrare este o zonă cu trasee pe poduri de lemn și cu 3 tobogane uriașe. Nu vă faceți griji, copiii nu au unde să se piardă, dar dacă sunteți panicați ca mine și plecați după copii să vedeți pe unde sunt, să știți că puteți să vă dați și voi pe tobogan. Testat! După aceea m-am liniștit, în restul locurilor am mers cu ei doar pentru că voiam să explorez și eu și să văd cum este.
Zona Dinozaurilor
Este o întreagă rețea de trasee prin copaci și căsuțe în copaci, dar la care nu este nevoie de echipament. Eu am mers cu copiii prin întregul traseu și este super distractiv. In căsuțe sunt jocuri interactive pentru ei, dar cel mai mult le plăcea să meargă dintr-o parte în alta pe podurile de frânghii. Sunt foarte bine făcute, nu au ce să pățească, de aceea cei mai mulți părinți stau și vorbesc în timp ce copiii se joacă.
Regatul sirenelor
Este un loc de joacă cu apă și nisip, perfect pentru copiii mici. Majoritatea copiilor de aici erau in costume de baie și se jucau ca la plajă, iar pentru că era destul de cald, la prânz au tras un fel de umbrar peste zona respectivă.
Western și mina de aur
Dacă ați văzut vreodată copii jucându-se la groapa cu nisip, vă spun că nimic nu se compară cu căutatul de aur în nisip. O zonă imensă, în care copiii caută pepite de aur cu ajutorul unor site. Iar ca treaba să fie eficientă, din când în când vine cineva care aruncă pepite de aur în nisip. Locul perfect să îți bei cafeaua de după-amiază.
Hambarul
Toți copiii iubesc animalele, de aceea nu m-a mirat să văd că băieții mei s-au dus imediat să mulgă văcuțele (curgea apă din uger dacă trăgeai în jos), să perie sau să se dea pe toboganul din cuibarul găinilor. Toate animalele sunt din plastic, stați liniștiți, nu sunt animale reale pe care să le chinuie copiii.
Zona de trasee de echilibru
Traseele sunt gândite pe grade de dificultate în funcție de vârstă, dar nu este nevoie de echipament pentru că sunt foarte bine făcute și securizate. Andy a făcut un traseu pentru cinci și unul pentru șase ani, deci nu sunt foarte grele, dar le-a repetat de mai multe ori.
Stația de poliție
Aici poți să fii polițist și să prinzi hoții să îi bagi la închisoare, dar trebuie să fii atent pentru că ei pot evada. Pentru copiii peste 7 ani există și o pistă de carturi, dar se stă la coadă (cam 20 de minute). Pe mine m-au băgat copiii la închisoare și Andy îmi arăta pe unde să evadez 🙂
Loc de joacă cu apă
Acesta a fost locul care i-a plăcut cel mai mult lui Mark. O zona foarte mare, cu canale cu apă, pe care copiii puteau să se joace cu bărci. La capătul fiecărui canal erau multe tipuri de bărci Playmobil, pe care puteau să pună ce personaje și accesorii doreau și să le plimbe pe canale. Locul era acoperit de un umbrar, ca să protejeze de soare.
Tărâmul fermecat al zânelor
Această zonă nu am vizitat-o din motive evidente, băieții au preferat să se mai cațere sau să se mai joace la pirați, în loc să vadă zâne și unicorni.
Mai există o trambulină uriașă pe care pot sări foarte mulți copii de-odată, dar din păcate era fierbinte, o pânză mare pentru cățărări (unde inima mea era să facă poc) și o mini arcă a lui Noe, pentru copiii mai mici și un lac cu bărcuțe cu pedale.
Loc de joacă cu jucării Playmobil
La interior, în clădirea principală este un alt loc de cățărare și trasee, iar în restaurant este un imens loc de joacă cu multe jucării Playmobil. Locul este organizat ca un orășel și în fiecare căsuță găsești jucării playmobil pe o anumită temă: pompieri, cavaleri, zâne, poliție, fermă, etc.
Este unul dintre locurile în care Andy ar fi stat să se joace ore întregi, l-am cam întrerupt noi ca să stăm mai mult afară decât în spațiu închis.
Detalii logistice: cum să ajungi și cât costă vizita la Playmobil parc
Cazarea
Există un hotel Playmobil chiar lângă parc, de unde accesul către parc se face pe jos, dar fiind foarte aproape de Nuernberg, puteți sta în oraș sau în unul din satele din zonă. Nuernberg este un oraș foarte frumos și cochet, dar și în jur sunt multe sate cu pensiuni minunate, iar datorită faptului că se circulă pe autostradă, distanțele sunt destul de ușor de parcurs.
Parcarea
Parcarea costă 5 euro pe zi, este o parcare mare supraetajată. Nu trebuie să așteptați până la finalul zilei ca să validați și să plătiți, de fapt nici nu este recomandat, pentru că se pot face cozi mari. Eu am mers la mașină la un moment dat să las niște haine de-ale copiilor și am plătit atunci și parcarea.
Intrarea
Noi am plătit 15 euro de persoană, în funcție de zi și de sezon mai pot varia prețurile. Se pot achiziționa și bilete de după-amiază cu acces doar pentru 3 ore, la tarif mai redus. Cu acest bilet aveți acces în tot parcul, mai puțin la mini golf unde se plătește extra.
Mâncarea și băutura
În parc este permis accesul cu mâncare și băutură de acasă (excepție băuturi alcoolice). La intrare se verifică bagajele, dar din motive de securitate. Noi am avut la noi apă și fructe, dar majoritatea veneau serios pregătiți cu lăzi frigorifice și cu un întreg arsenal după ei. Am văzut pentru prima dată un fel de cărucioare – vagonet, în care puneau copiii, haine de schimb, mâncare, jucării și cine știe ce mai aveau nevoie după ei. Din punctul ăsta de vedere mi s-au părut foarte relaxați: aveau la ei un întreg calabalâc cum spunem noi, pe care îl puneau în cărucioarele acelea. La prânz, dacă le adormeau copiii, îi puneau tot în cărucioare. Se udau copiii, puneau hainele la uscat pe cărucioare. Noi am găsit niște dulăpioare în cladirea principală la subsol și ne-am lăsat acolo rucsacii (aveam la noi haine de schimb pentru copii) ca să nu îi cărăm pentru noi. Parcul nu este atât de mare și nu a fost o problemă să mă întorc la un moment dat să iau haine de schimb.
În parc sunt câteva locuri de unde puteți lua mâncare, la prețuri acceptabile. Adică sunt prețuri normale pentru Germania, nu sunt mai mari decât în alte locuri, nu profită de faptul că e parc închis ca să crească prețurile. La meniurile de copii primiți bonus o figurină playmobil, ceea ce reprezintă o mare bucurie pentru cei mici. Noi am mâncat pizza, destul de bună, iar după-amiază copiilor li se făcuse iar foame și au vrut cartofi prăjiți cu șnițel, mâncarea preferată a nemților. La restaurantul din clădirea centrală vindeau și salate, supe și mâncare gătită la un fel de autoservire, dar în cele mai multe locuri puteai să cumperi cartofi prăjiți cu crenvurști sau cu șnițel. Din loc în loc mai erau câteva chioșcuri cu înghețată și cafea. Deci mâncare destul de simplă, nimic spectaculos sau ieșit din comun.
Magazinul Playmobil
Binenâels că există și un magazin imens cu jucării Playmobil, unde poți găsi cam toate modelele de jucării Playmobil. Este un fel de loc magic pentru copii, dar pentru părinți poate fi un pic prea greu de gestionat vizita în acest loc. din fericire au reduceri la multe seturi (cam 20-25%), iar dacă stabiliți de la început niște reguli, se poate să ieșiți fără drame de acolo. Mark a vrut neapărat o barcă pentru că îi plăcuse joaca cu bărcuțe pe apă, iar Andy o mașină de poliție.
Siguranța copiilor în parc
La intrare, la casa de bilete au brățări sau stickere gratuite, pe care puteți scrie numele copilului și numărul de telefon al unui părinte. Teoretic nu prea au unde să se piardă, dar e mai bine să ne luăm măsuri de siguranță.
Ce să luați cu voi
Haine de schimb pentru că se pot murdări, se pot uda. Dacă mergeți vara, puteți lua costume de baie pentru zona de apă și nisip. Puteți lua apă, gustări, mâncare, orice vreți și aveți nevoie. Puteți să luați pelerine de ploaie, în cazul în care aveți ghion de vreme mai puțin prietenoasă.
Noi ne-am simțit super bine la Playmobil parc și copiii au plecat super încântați. Am stat până aproape de închidere, chiar auzeam că se anunța deja că se apropie ora închiderii. Dacă ar fi fost după ei, sigur si a doua zi ar mai fi vrut tot acolo, doar gândul că peste câteva zile uram să mergem la Legoland i-a convins să se urce în mașină și să plecăm spre hotel.
Alexandra says
Acele carucioare se numesc Beach wagon si sunt foarte populare in special in Croația (unde vin si multi nemți). Daca mergi in Croația la plaja, majoritatea familiilor cu copii au asa ceva.
Acum se gasesc si la Decathlon, dedeman, etc.
Am cumpărat si noi acum 2 ani si este printre cele mai utile chestii.
Anca says
Multumesc de info.